شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

اگر حوزه می‌خواهد وارد صحنه بین‌المللی شود، باید این حضور قدرتمندانه و عالمانه باشد که در این راستا بخش تولیدات علمی و پژوهش نیازمند تقویت می‌باشد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین عماد در نشست بررسی راهکارهای همکاری مؤثرتر معاونت‌های پژوهش و بین‌‌الملل حوزه‌های علیمه،‌ گفت: پژوهش نقش کلیدی در تولید علم دارد و حوزه باید نسبت به این عرصه جدیت بیشتری داشته باشد.

*ارائه طرح جشنواره علامه طباطبایی

وی با اشاره به ارائه طرح جشنواره علامه طباطبایی از سوی معاونت پژوهش حوزه به شورای عالی، گفت: جشنواره بین‌المللی علامه طباطبایی در راستای تولید دانش دینی در عرصه بین‌الملل است که در صورت تصویب از سوی شورای عالی و همکاری معاونت‌های بین‌الملل و پژوهش حوزه تأثیر گسترده‌ای در رشد کار خواهد داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین عماد با ارائه پیشنهاد‌هایی در راستای همکاری و تعامل معاونت‌های پژوهش و بین‌الملل حوزه‌های علمیه، خاطرنشان ساخت: برای این که این دو معاونت بتوانند، همکاری مؤثری داشته باشند، باید نقش این دو معاونت و سهم هر کدام از‌ آنها در فعالیت‌های محوله دقیقاً مشخص شود.

وی با بیان این که باید معیار‌ها و شاخص‌های نهاد‌های علمی بین‌المللی در حوزه رعایت شود، اظهار داشت: نهاد‌ها و  مراکز علمی برای بررسی، دارای شاخص‌هایی هستند که در حوزه نیز این شاخص‌ها و پارامترها باید در نظر گرفته شود، در غیر این صوررت نمی‌توان جایگاه خاصی در عرصه علوم دینی در جهان به دست آورد.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه ادامه داد: علاوه بر شاخص‌هایی چون تعداد فارغ‌التحصیلان، رشته‌های  تخصصی و...، تولیدات علمی بالاترین ارزش را در تعیین جایگاه مراکز و نهاد‌های علمی دارا می‌‌باشد؛ بنابراین معاونت‌های بین‌الملل و پژوهش حوزه می‌توانند نقش مهمی در این عرصه ایفا کنند.

وی افزود: امروز در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان، بیش از 70درصد امتیاز مربوط به فعالیت‌های علمی و پژوهشی است، این درصد در دانشگاه‌های جهان اسلام 64درصد، در رتبه بندی وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری ایران 55درصد است، حال باید دید که در حوزه این امتیاز چند درصد است؟

*چاره‌ای جز تقویت تولید علم و پژوهش نیست

حجت‌الاسلام والمسلمین عماد با بیان این که حوزه برای حضوردر صحنه علمی بین‌المللی چاره‌ای جز تقویت خود در عرصه تولید علم و پژوهش ندارد، اظهار داشت: اگر حوزه می‌خواهد وارد صحنه بین‌المللی شود، باید این حضور قدرتمندانه و عالمانه باشد که در این راستا بخش تولیدات علمی و پژوهش نیازمند تقویت می‌باشد.

وی با ابراز خرسندی از تعامل و همکاری معاونت‌های پژوهش و بین‌الملل در عرصه رشد تولیدات علمی و پژوهشی حوزه و حضور پررنگ آن در عرصه بین‌الملل، خاطرنشان ساخت: در صحنه مدیریت جهانی غلبه با عرصه علمی است؛ بر این اساس حوزه با تقویت خود در این بخش، می‌تواند به مدیریت جهانی دست یابد.

*معرفی بخش‌های معاونت پژوهش

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه در ادامه با معرفی بخش‌های مختلف این معاونت، افزود: نخستین اداره در معاونت، اداره مطالعات پژوهشی است که در عرصه سیاست‌گذاری، ‌استاندارد سازی و توسعه و ارزیابی علم پژوهش فعالیت دارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عماد افزود: دفتر امور پژوهشی معاونت پژوهش نیز ساماندهی و رتبه‌بندی، ارتقاء دانش و مهارت کارهای پژوهشی پژوهشگران و دستگاه‌های پژوهشی را عهده دار می‌باشد.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه فعالیت انجمن‌های علمی در حوزه را گامی ارزشمند در فعالیت‌های پژوهشی و تولید علم در حوزه دانسته و ادامه داد: تا سال گذشته 11 انجمن علمی در حوزه فعال بود و چند انجمن نیز امسال کار خود را آغاز کردند؛ همچنین چند انجمن نیز در صورت تصویب شورای عالی کار خود را آغاز خواهند کرد.

وی با ارزشمند دانستن فعالیت‌های دبیرخانه انجمن‌های علمی، اضافه کرد: دبیرخانه، کار هماهنگی، پشتیبانی، ارزیابی و  نظارت بر فعالیت‌های انجمن‌‌ها را عهده دار است.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه با اشاره به فعالیت  دفتر توسعه و ترویج فرهنگ پژوهش در این معاونت، اظهار داشت: این دفتر به دنبال نهادینه کردن  فرهنگ پژوهش در حوزه می‌باشد که ادارات امور پژوهشی واحد‌های آموزشی، امور کتابخانه‌ها، اسناد، توسعه فرهنگ پژوهش فعالیت‌های محوله را در این دفتر انجام می‌‌دهند.

بر پایه این گزارش، در این نشست، مدیران کل معاونت‌های پژوهش و بین‌الملل حوزه دیدگاه‌‌های خود را در راستای تعامل و هماهنگی این دو معاونت ارائه دادند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha